SOCIETAT
BARCELONA - 30 abril 2016 2.00 h

La PAH interpreta el nou recurs del PP com “un cop d'Estat”

 Macías lamenta que Rajoy obstaculitzi “drets dels ciutadans”

 Els sindicats critiquen l'atac a les persones vulnerables

SÒNIA PAU - BARCELONA

Les mobilitzacions ciutadanes i les reunions amb persones clau del món polític i social no van impedir que ahir la indignació es tornés a apoderar de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i de la resta d'entitats que formen part de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), les principals promotores de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va obligar, el juliol passat, al Parlament de Catalunya a aprovar mesures contra els desnonaments i la pobresa energètica.

Ahir, a través d'un comunicat, les entitats van qualificar de “cop d'Estat del PP, la banca i les elèctriques” el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol contra diversos articles de la llei 24/2015.

“Avui [ahir per al lector] el PP ha escrit una nova pàgina negra en la història dels drets fonamentals a l'Estat”, comença el comunicat. I continua: “La darrera ofensiva cap a la llei contra l'emergència habitacional i la pobresa energètica indigna, però no sorprèn, ja que la legislatura de Rajoy ha estat marcada per atacs constants a la població.” Va ser el PP, recorden, que malgrat haver aconseguit 1,5 milions de signatures va bloquejar la ILP Hipotecària de la PAH al Congrés l'any 2013.

La nota firmada per la PAH i l'APE, però també pel Grup Promotor de la ILP Habitatge i l'Observatori DESC, acusa el PP de “continuar apostant per l'habitatge com a objecte d'especulació i negoci, i no pas com un dret”, avisa que es multiplicaran les accions al carrer. “Ells tomben les nostres conquestes: nosaltres hem de tombar el PP!”, adverteixen. I reclamen que “el nou govern que surti de les eleccions del 26 de juny retiri el recurs contra els articles impugnats.

“El TC, arma del govern”

També els sindicats UGT i CCOO van rebutjar el recurs davant del Tribunal Constitucional (TC). “Exigim que el TC deixi de ser una arma d'un govern espanyol incapaç de lluitar contra la pobresa, que, de fet, genera i utilitza les vies judicials per evitar que els altres ho facin”, va plantejar la UGT. CCOO va insistir a reclamar la retirada del recurs i també accions positives al govern espanyol per crear precisament mecanismes d'accés a l'habitatge.

LA FRASE

El PP viola
sense cap mena
de remordiment
els drets humans

Carlos Macías
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA AFECTATS PER LA HIPOTECA