POLÍTICA
30 agost 2015 2.00 h

LA CRÒNICA

Recés del PSC a Sant Daniel

JORDI CASAS

Membres de l'agrupació del PSC de Girona van trobar-se ahir a la font del Ferro de la capital de la demarcació per fer un àpat de família –de família política– que, en certa manera, obria, si és que no fa mesos que està oberta, la seva particular cursa electoral del 27-S. Va ser un àpat en què cada participant va dur de casa alguna cosa de menjar o de beure per compartir a les graelles i a les taules i bancs d'aquest indret idíl·lic de la vall de Sant Daniel. De fet, el dinar era l'excusa per trobar-se, passar una estona junts entre gent que comparteix la mateixa manera d'articular políticament la realitat i, sobretot, per insuflar-se ànims davant d'una campanya i d'unes eleccions que poden ser molt dures per al partit. Ho reconeixia la portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, mentre ajudava a parar taula. Afirmava que serà difícil explicar les propostes socialistes en un context tan polaritzat. “Ja ho vam veure a les municipals i som molt conscients de les dificultats d'estar en un context de blanc o negre, cap dels quals es correspon amb la nostra manera d'entendre la realitat”, va dir Paneque.

Al dinar hi va participar també el senador Rafel Bruguera, que encapçalarà la llista del PSC a les comarques gironines de les eleccions al Parlament, i també Maite Guerrero, que ocuparà el número 2 però que en el recent procés de primàries per escollir els candidats d'aquesta llista es va quedar a només cinc vots del primer. Tot i el context d'un dinar informal, en una font i entre militants, Guerrero no es va estar d'avançar als assistents alguns dels punts clau i algunes de les propostes del programa que, ara, els socialistes gironins estan concretant.

El programa gironí s'organitza a l'entorn dels eixos de la creació d'ocupació i el progrés econòmic, de les infraestructures i de la qüestió nacional. En aquest últim cas, poques sorpreses. “Tothom sap que no som independentistes i que apostem per un model federal d'estat i la reforma de la Constitució”, va remarcar Guerrero.

En els altres dos capítols,
les propostes són moltes i diverses. L'accent és clarament social i, com a mostra un botó: Guerrero va dir, per exemple, que defensaran una clàusula social que ofereixi igualtat d'oportunitats als qui concorren als concursos públics, on ara, les cooperatives i les empreses del tercer sector no poden competir amb les grans empreses a l'hora de fer les seves ofertes, que treballaran perquè la contractació sigui més estable i de més qualitat i per activar línies de foment de l'emprenedoria i de suport a les empreses dels sectors típicament gironins a través de crèdits públics. En el d'infraestructures, el PSC apostarà pel nou hospital Trueta, per millorar l'actual per esperar-lo, i, entre altres coses, per potenciar l'aeroport de Girona.

El PSC va voler insuflar-se ànims amb el dinar a
la font del Ferro