El 9-N tindrà 1.317 col·legis i 6.695 meses

La vicepresidenta assegura que els locals no tancaran si hi ha cua

Nega pressions als directors d'escoles

30/10/14 02:00 BARCELONA - M. BATALLER
Col·legis electorals i meses per comarques Foto: EL PUNT AVUI.

El govern espanyol està estirant tots els fils possibles per provar d'impugnar el nou 9-N, i un dels ferros roents als quals s'agafa són les instruccions que l'executiu català hauria fet arribar als funcionaris voluntaris i als directors dels centres escolars, que han de coordinar la logística. Ara per ara, però, no hi ha cap circular dirigida a aquest col·lectiu, però ahir en el ple el PP i Ciutadans van acusar Mas de “coaccionar” els responsables d'instituts i escoles perquè cedeixin equipaments per a la votació.

La vicepresidenta, Joana Ortega, ho va negar rotundament i va assegurar que les dues formacions utilitzen la “por” per menysprear el procés participatiu. En aquest mateix sentit, va recordar que els edificis per al 9-N han estat cedits per la Generalitat o els ajuntaments i no són els funcionaris els que assumeixen aquesta responsabilitat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, també va insistir que els empleats públics que són voluntaris no han de patir per cap inhabilitació provinent de La Moncloa perquè “no tenen cap funció pel fet ser funcionaris, cap tasca especial”.

Ahir es va confirmar que hi haurà 1.317 col·legis i 6.695 meses repartits en 942 dels 947 municipis. Tot i que són gairebé la meitat en comparació amb les últimes eleccions catalanes, Ortega va aclarir que els punts de votació no tancaran a les vuit del vespre si hi ha cues.

Des d'ahir els ciutadans ja saben on han d'anar a votar. Ho poden consultar al 012 o al webwww.participa2014.cat , on han d'introduir l'adreça del DNI i el primer cognom. A partir d'aquí surt la targeta de participació, en què s'especifica que les dades no s'incorporen a cap fitxer, sinó que es limiten a indicar el local i la mesa en funció del domicili i les lletres del cognom.

Darrera actualització ( Dijous, 30 d'octubre del 2014 02:00 )