POLÍTICA
BARCELONA - 31 gener 2017 2.00 h

Les entitats sobiranistes ja busquen suports internacionals

 Presenten la imatge i el lema que acompanyaran el referèndum, una al·lusió a la voluntat democràtica

REDACCIÓ - BARCELONA

Les entitats sobiranistes aposten pel lema Love democracy (Estimem la democràcia) per buscar suports internacionals a la celebració del referèndum. Aquest lema, al costat de la imatge d'una urna, acompanyarà les respostes als casos judicials oberts contra líders sobiranistes fins que es faci el referèndum i posarà, així, “al centre” la defensa “més ferma de la democràcia”.

Segons els seus impulsors (l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis ), la campanya pretén “fer visibles els greuges que les institucions catalanes pateixen per part de l'Estat espanyol”. Consideren que és una divisa connectada amb els moviments de resistència pacífica, “moviments clau de defensa dels drets civils i de la comunitat”, com el de Gandhi, Luther King o la Revolució dels Clavells de Portugal. A més, volen homenatjar el cèlebre discurs del violoncel·lista Pau Casals a l'ONU, el 1971, en recollir la Medalla de la Pau.

D'altra banda, l'Audiencia Nacional ha rebutjat el recurs d'Òmnium i l'ANC per ajornar el pagament de la multa de 440.000 euros imposada per vulneració de la protecció de dades personals durant la Gigaenquesta.

Forcadell alça la veu a ‘The New York Times'

En un article d'opinió publicat al diari The New York Times, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha denunciat un “assalt judicial” de l'Estat cap a la “llibertat d'expressió” a Catalunya, per “silenciar la dissidència” independentista. Titulat Defensant la llibertat a Catalunya, avisa que “està en joc” si “es poden debatre els interessos dels ciutadans en un parlament democràtic”.