POLÍTICA
BANYOLES - 31 maig 2017 2.00 h

Animen els electes del Pla de l’Estany a sumar-se al procés

 L’Aecat es va presentar ahir a Banyoles, en un acte en què van participar membres de la majoria de partits

RAMON ESTÉBAN - BANYOLES

L’Assemblea d’Electes de Catalunya (Aecat) –el registre de càrrecs electes que defensarien les institucions catalanes en cas d’excepcionalitat, impulsat per l’AMI– es va presentar ahir al vespre al Pla de l’Estany. En l’acte, celebrat a la plaça Major de Banyoles i organitzat per la Taula del Pla de l’Estany pel Referèndum, el secretari nacional de l’ANC, Narcís Capdevila, va fer una crida als càrrecs electes perquè es comprometin amb el procés independentista afegint-se a l’Aecat. “Hem d’estar disposats a fer el sacrifici”, va concloure. En un sentit similar es van expressar el representant de l’AMI, Josep Maria Cervera, i el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC), Miquel Buch. “Ara és l’hora de jugar-nos-la”, va indicar Buch. “Els polítics hem de donar la cara”, va manifestar la regidora republicana de l’Ajuntament de Banyoles Roser Masgrau. També hi van intervenir Jordi Xargay, en representació del PDeCAT, i Sandra Pazos, de la CUP. No hi va assistir cap representant d’ICV, després que el regidor ecosocialista de Banyoles, Joan Luengo, va declinar participar-hi.

Ahir, al registre de l’Aecat s’hi havien apuntat el 40% dels càrrecs electes del Pla de l’Estany. A tot Catalunya, el percentatge era del 36%, van indicar des de l’assemblea.

Al marge de la qüestió concreta de l’Aecat, en l’acte es van donar arguments per defensar la celebració del referèndum i, sobretot, per assolir la independència de Catalunya. També es va recalcar que s’està entrant en una fase en què es multiplicaran els entrebancs que posarà l’Estat espanyol.

Capdevila va assenyalar que serà necessari explicar bé als indecisos que la independència serà una eina per aconseguir un país millor.