POLÍTICA
BARCELONA - 31 octubre 2016 2.00 h

EUiA reclama unitat per bastir el front d'esquerres

 Nuet crida a la confluència de la “tradició política i sindical amb les noves forces polítiques i moviments socials”

 El reelegit coordinador de la formació reivindica anar més enllà d'una coalició electoral

SÒNIA PAU - BARCELONA

El coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, va ser reelegit ahir amb 62 vots a favor (66,6% dels votants en l'assemblea de la formació) i va fer una crida a la unitat per reforçar la confluència de les esquerres i fer-les “imparables”. Nuet va deixar clar davant de 400 delegats i uns 300 convidats que el futur depèn d'aliances i va demanar “cosir el clàssic i les coses noves” per construir un espai polític que planti cara a la dreta. En aquest espai, s'hi haurien d'encabir “la tradició política i sindical, les noves forces polítiques, les experiències sorgides del 15-M i els nous moviments socials”. “Som imparables i els uns aprendrem dels altres”, va plantejar.

A la clausura de la setena Assemblea Nacional d'EUiA, hi va assistir el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, però també el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell; David Cid (ICV); Jéssica Albiach (Podem); Jaume Asens (Barcelona en Comú); Lluís Pérez (ERC), i representants d'Equo, Pirates i membres dels cossos diplomàtics de Veneçuela i Cuba.

El document aprovat en assemblea aposta, tal com va plantejar Nuet, per la construcció d'“un nou subjecte polític que ha d'anar molt més enllà d'un acord entre organitzacions i d'una confluència electoral”. Tot plegat, en “una república catalana lliurement federada amb la resta de pobles de l'Estat espanyol”. “No us defraudarem, estarem a l'altura del que la història ens demana”, va assegurar en la clausura dels actes al Museu Marítim de Barcelona, insistint en una EUiA que aposti per l'eix nacional i social com a “dues parts d'una mateixa moneda”.

Nuet, coordinador general des que va rellevar Jordi Miralles l'any 2012, va revalidar el càrrec amb 62 vots contra els 24 del candidat alternatiu, Xavier Pujols, coordinador general de la formació a Santa Coloma de Gramenet. L'assemblea es va iniciar dissabte amb un homenatge a Miralles.

LA FRASE

Les noves forces polítiques i els moviments socials són aigua fresca, gent fresca, idees noves
Joan Josep Nuet
COORDINADOR GENERAL D'EUIA