Fermesa, confiança i unitat

31/12/14 02:00 -

Fermesa en el lideratge del país en uns moments de canvis transcendentals, confiança davant els primers símptomes de recuperació econòmica, i unitat per afrontar les importants decisions que caldrà prendre en les properes setmanes. Aquests són els tres eixos del discurs de Cap d'Any pronunciat ahir pel president de la Generalitat, Artur Mas. El cap del govern català va dedicar gran part del seu tradicional missatge a destacar la importància de sumar esforços a l'hora de plantejar les reivindicacions sobiranistes. La unitat, va subratllar, és l'única manera d'afrontar els reptes del 2015, ja que també ha estat l'única que durant el 2014 ha permès que la reafirmació nacional catalana arribés més lluny que mai.

El discurs presidencial es produeix enmig d'un clima d'incertesa sobre la possibilitat d'avançar les eleccions i en plena discussió entre CiU i ERC sobre la confecció d'una llista conjunta. Mas no s'hi va referir directament, però les seves paraules al·ludien també a la necessitat d'evitar divisions innecessàries, perquè considera que només ens debiliten davant l'immobilisme del govern espanyol. En aquest sentit, va tornar a deixar clar igualment que, després de la querella de la fiscalia general, conserva intacte el compromís amb el país i amb la institució que presideix i que no defugirà futures decisions “per difícils que puguin ser”.

Mas va referir-se també a la crisi econòmica i a la corrupció política. Pel que fa al primer tema, assegura que lluitarà contra les desigualtats i defensarà el manteniment dels serveis públics. Pel que fa al segon, que es combatran les males pràctiques allà on siguin.

Darrera actualització ( Dimecres, 31 de desembre del 2014 02:00 )