El Punt Avui

L'allau d'altes a l'ANC no s'atura

Més de 3.700 persones s'han associat des de divendres a l'entitat, que arriba als 25.000 afiliats

Òmnium i la CUP donen suport a l'assemblea davant dels intents unionistes per criminalitzar-la

21/03/14 02:00 BARCELONA - R. PALOU
Una usuària, consultant el web de l'ANC ahir a la tardaFoto: ORIOL DURAN.

Les crides a la il·legalització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) estan tenint un efecte balsàmic per a l'entitat, que no només està rebent nombroses mostres de suport públic per part d'altres associacions de signe sobiranista. El nombre de noves altes continua augmentant, i ahir a les set de la tarda se situava en 3.687 socis de ple dret i 2.785 simpatitzants i col·laboradors des que, avui fa tot just una setmana, el diari ABC va publicar una editorial en què instava les autoritats judicials a dissoldre l'assemblea i a jutjar els seus màxims responsables. Ahir fonts de l'entitat es congratulaven per aquest autèntic tsunami, que no para de créixer. Si dimecres van associar-s'hi 1.205 persones i 1.021 van optar per fer-se simpatitzants, ahir la xifra registrada fins a les set de la tarda era de 1.887 nous socis i 1.358 simpatitzants. Entre les personalitats que anunciaven que s'hi havien associat en les últimes hores hi ha l'economista Germà Bel, l'historiador Jaume Sobrequés o el periodista Toni Soler.

La resposta de la societat civil és massiva i ha permès a l'assemblea arribar per primer cop als 25.000 socis de ple dret, que, a diferència dels col·laboradors o simpatitzants, paguen una quota mensual de 4 euros.

Suport d'Òmnium i la CUP

Pel que fa al suport públic, l'assemblea va rebre ahir el de la CUP i el d'Òmnium Cultural en sengles comunicats. La formació política expressava la seva solidaritat amb l'assemblea “arran de l'allau de difamacions i amenaces que està patint des de diversos mitjans de comunicació de Madrid” en el que considera “una estratègia de tensió i guerra bruta” i “un atac frontal a drets civils i llibertats polítiques fonamentals”. Per tot això, la CUP, que afirma que va ser víctima de campanyes semblants en el passat, convida els ciutadans a convertir el 9-N en un “tsunami democràtic, pacífic i desobedient”. Òmnium, per la seva banda, va qualificar l'ANC com “un dels pilars de la societat civil que vol posar en mans dels ciutadans el futur del nostre país”, i va qualificar qualsevol intent de criminalitzar l'assemblea com un “atac a la legitimitat d'un moviment social pacífic i democràtic”. En el comunicat emès ahir, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, va animar els catalans a treballar “fermament” perquè la consulta es faci.

També els candidats de CDC i ERC a les europees, Ramon Tremosa i Josep-Maria Terricabras, es van referir a la situació de l'ANC. L'eurodiputat de CiU va expressar el seu absolut suport a l'assemblea, mentre que Terricabras va qualificar d“impensable i impossible” la possibilitat que l'entitat sigui il·legalitzada.

Darrera actualització ( Divendres, 21 de març del 2014 02:00 )