Autocars dia 11 a Barcelona
 (09/2014)

Celrà per a la independència ha preparat 6 autocars per assistir a la V l'11 de setembre a Barcelona. 

Els 6 autocars ja estan plens.

Recordem la importància de l'acte i també la necessitat que la gent s'hi apunti mitjançant el web www.araeslhora.cat per tal d'organitzar la V. 
Marxa de torxes i assaig V (5/09/2014)

Us comuniquem que divendres que ve 5 de setembre, es farà la 3a passejada nocturna amb torxes pel nucli antic de Celrà amb la participació del 600 independent.

Concentració: 20.30 h. a a plaça del Mercat. Venda de torxes i material de marxandatge divers.

Començament del recorregut: 21.00h.

A l'acabament, davant de l'Ajuntament, assajarem la V que haurem de fer l'11 de setembre a Barcelona.

No us ho perdeu: una experiència festiva i també reivindicativa per escalfar motors de cara a l'11 S
Presentació i col·loqui literari (21/06/2014)

Antonio Baños realitzarà el proper Dissabte 21 de Juny a les 20h a la pista que hi ha al carrer Aumet cantonada Bòiles, la presentació del seu llibre "La rebel·lió catalana". L'Antonio és un company de l'Assamblea i també és membre del col·lectiu Súmate

Estarà acompanyat pel músic Xavier Martos que ens delectarà amb la seva Rumba.

Fira del Bolet i la Màgia de Celrà (17/11/2013)

Aquest diumenge 17 de novembre, durant tot el matí, ens trobaràs a la Fira del Bolet i la Màgia que se celebra aquest cap de setmana a Celrà.


Logo de la campanya
Signa un Vot

Dos simpàtiques voluntàries a
la parada que vam situar a la Fira

En aquesta fira encetem al nostre municipi la campanya Signa un vot per la Independència que s'està duent a terme a tot Catalunya. Es tracta que els ciutadans facin servir el dret de petició amb la finalitat de demanar la celebració d'un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya no més tard del 31 de maig de 2014; i en cas que l'estat espanyol no ho permeti o ho impedeixi, la firma dels ciutadans es considerarà com un vot favorable a la independència. És un exercici de democràcia directa i participativa que preveu la normativa vigent tot i que no s'havia fet servir fins ara.

També tindrem una segona taula on hi vendrem material independentista (banderes estelades, samarretes, davantals etc), així com cava Referèndum, molt adient per les festes que s'acosten. També hi trobareu números de loteria de la Grossa de Cap d'any.
Acte suport als mestres de les Illes Balears  (03/10/2013)

Celrà per la Independència, junt amb les organitzacions CUP, Arran Llera del Ter, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i el Centre Cívic La Fàbrica, convoquen un acte de suport al món educatiu de les Illes Balears.

En contra del Decret de Tractament Integrat de Llengües que, amb l'excusa de la introducció de l'anglès a l'ensenyament, liquida la immersió lingüística en català; i en suport dels docents que mantenen una vaga indefinida des del 16 de setembre.

Els beneficis del sopar es destinaran a la Caixa de resistència dels vaguistes.

D'altra banda, Celrà per la Independencia ha presentat una moció per tal que el ple de l'ajuntament de Celrà rebutgi la política educativa del govern balear. En data 08/10/2013 la moció va ser APROVADA.

Tram #618 de la Via Catalana (11/09/2013)

L'ANC organitza aquest any una cadena humana el dia 11 de setembre per l'anomenada Via Catalana (el traçat de la NII) entre el Pertús i Alcanar. Celrà per la Independència té un tram assignat de 500 m. al tram 618 del terme municipal de Medinyà. Atès que es calcula que hi ha d'haver una persona per metre, faran falta unes 500 persones per omplir el tram.

Per participar-hi, teniu a la vostra disposició fulls d'inscripció repartits als llocs següents:

 • Ajuntament
 • Centre cívic La Fàbrica
 • Can Ponac
 • Ateneu
 • Carnisseria Sergi
 • Fleca Ten Ten
 • Fleca Rovira i Port Lligat.

Posarem a disposició dels participants autobusos llançadora de Celrà fins a Medinyà. Els interessats us demanem que ens ho digueu mitjançant un correu electrònic a celra@assemblea.cat. L'hora de sortida serà entre les 13 i les 14.30 hores. Tindrà un preu d'anada i tornada de 2 euros pels menors de 12 anys i 3 euros per la resta.

Funcionament de la cadena:

La carretera quedarà tancada a les 15 h. de l'11 S per la qual cosa els autocars hauran de sortir abans. Com que passarem unes quantes hores caldria que els interessats portessin aigua en abundància i alguna cosa per menjar. Segons la previsió meteorològica, recomanem portar gorres o paraigües. També es poden portar cadires per la gent més gran o amb algun problema físic.

L'hora prevista per la cadena humana és a les 17.14 i fins llavors, s'organitzaran jocs o altres entreteniments per fer l'estona més agradable.

Èxit en una diada històrica:

El 4 d'agost a la nit, es va tancar la inscripció per grups a la Via Catalana. Amb Celrà per la Independencia s'hi van inscrit 344 persones per anar al tram 618 de la N II a Medinyà (entre els pisos d'entrada al poble i la meitat de la pujada de la Costa Roja en direcció a Girona).

Samarretes grogues per la Via Catalana (11/09/2013)

Davant la més que probable possibilitat que la samarreta oficial de la Via Catalana s'esgoti abans que les assemblees territorials les puguem adquirir, hem decidit fer una tirada pròpia.

Tindrà un cost de 8 euros. Farem un sol model per noia de tires, amb talles M i L, i un model per noi, de màniga curta, talles L i XL.

Aquelles persones que estigueu interessades envieu-nos un correu a l'adreça celra@assemblea.cat o a través d'un missatge a la pàgina de FaceBook abans del diumenge 18 d'agost 2013)

Les samarretes es podran recollir divendres 30 d'agost durant els actes que tenim programats per aquesta jornada (assaig de la cadena humana, IIa edició de la Marxa de Torxes i Show Humorístic davant de l'ajuntament).

Penjada de l'Estelada al Castell de Sant Miquel (01/09/2013)

Des de fa 2 anys Celrà per la Independència col·labora amb altres organitzacions en la pujada i esmorzar al Castell de Sant Miquel, en el qual es penja l'estelada.

Sortida des de Celrà: Diumenge 1 de setembre des de la plaça de l'Església a les 8.30 h.


Assaig cadena humana i Marxa de torxes (30/08/2013)

La vetllada organitzada per Celrà per la independència va començar amb la organització d'una cadena humana formada per unes 150 persones al llarg de la carretera de Palamós. La cadena va servir com a assaig a la Via Catalana que s'organitzarà el proper 11 de setembre.

Quan ja es va fer fosc, es va celebrar la segona passejada nocturna amb torxes pel nucli antic de Celrà. Va comptar amb la participació del grup de percussió TAXECS.

La vetllada va acabar amb un ressopó amenitzat per l'humorista MESTRE SOBREPERA i posteriorment l'Orquestra Filharmònica de Bellcaire. També es va preparar la maleta a la delegada del govern espanyol, la senyora De Luna. Se li va preparar una bonica maleta vermella amb una vintena d'obsequis al seu interior que el poble de Celrà creia que li podrien anar bé en el cas que De Luna marxés de Catalunya si aquesta s'independitza d'Espanya. Veure la noticia al diari EL PUNT


Xerrada amb JM Terricabras (14/06/2013)

El catedràtic de filosofia de la Universitat de Girona i director de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani, ens explicarà "El país que volem."

Ponent: JOSEP M. TERRICABRAS
Data: 14 DE JUNY, a partir de les 19.30 H.
Lloc: Sala d'audiovisuals del centre cultural La Fàbrica de Celrà
Organitza: Òmnium Cultural Gironès i Celrà per la Independència.
Xerrada amb Vicent Partal (25/05/2013)

3a edició en només 2 mesos del llibre A un pam de la independència que aquest periodista del País Valencià presentarà al nostre poble. L'ateneu de Celrà es va omlpir de gom a gom.

Ponent: VICENT PARTAL i MONTESINOS
Data: 25/05/2013 a les 12 del migdia
Lloc: Ateneu de Celrà
Sopar de primavera (20/04/2013) ... i fira d'entitats de Celrà (21/04/2013)

Amb ocasió de les vigílies de la Fira d'Entitats de l'endemà, Celrà per la independència, organitza un sopar obert a totes les entitats i ciutadans de Celrà, dissabte 20 d'abril a La Fàbrica.

...I després hi haurà una mica de ballaruca amb DJ CEP.

Acte: SOPAR DE PRIMAVERA
Data: 20 ABRIL a les 21 H.
Lloc: CENTRE CÍVIC La Fàbrica de Celrà
Preu: Menú adults 12 € i infantil 6 €

L'endemà, es va organitzar la fira d'entitats de Celrà on Celrà per la independència va tenir presència amb una taula on els visitants van poder informar-se de les nostres activitats i adquirir marxandatge variat.

(Clica les imatges per a veure-les a mida completa)
Acte de suport als Municipis Lliures i Sobirans (18/01/2012)

PLANTEM CARA A L'OFENSIVA ESPANYOLISTA !

Després de la declaració de l'ajuntament de Celrà com a Territori Català Lliure (per més informació sobre la declaració i municipis associats veure la Wikipedia). La delegació del govern de l'Estat a Girona va fer un recurs en contra d'aquesta (veure la noticia a El Punt ).

S'ha convocat un acte a l'Ateneu de Celrà, pel 18 de gener a les 19 h. per donar suport a tots aquells municipis que han fet i faran la mateixa declaració. Comptarà amb la presència de Carles Castellanos, vicepresident de l'ANC, Josep Manel Ximenis, secretari de l'AMI, els diputats al Parlament Roger Torrent (ERC), Marc Vidal (ICV-EUIA) i Quim Arrufat (CUP), representants de Celrà per la Independència i altres entitats del municipi. També es mostrarà un vídeo en suport d'en Quim Paredes. Més informació de l'acte a Vilaweb.

També s'ha iniciat una campanya de recollida de signatures on s'han recollit fins a 4500 signatures de suport.


L'acte a l'Ateneu de Celrà va reunir unes 200 persones.
Concentració de rebuig al projecte Wert (10/12/2012)

PER UNA ESCOLA PÚBLICA, CATALANA I DE QUALITAT. NI UN PAS ENRERA!!

Celrà, dilluns 10 de desembre, 18.30 hores, davant l'ajuntament.

Celrà per la independència s'afegeix a la concentració de rebuig a l'avantprojecte de llei d'educació del govern espanyol convocada a tots els països catalans. Per un país de tots, l'escola en català

Xerrada amb el CCN: Pros i contres de l'estat propi (30/10/2012)

L'acte té com a objectiu resoldre els dubtes del públic assistent sobre com ens afectarà el futur canvi polític, en àmbits tan essencials com són la sanitat, l'educació, l'atur, les pensions, etc. Explicacions de manera entenedora sobre de quina manera ens afecta l'espoli fiscal, així com la viabilitat econòmica d'un futur estat català independent.

D'altra banda, el CCN presentarà els dos llibres publicats per ells recentment: "Catalunya, estat propi, estat ric" i "Delenda est Hispania" que podreu adquirir allà mateix.

Esperem la vostra assistència i les vostres intervencions.

Acte: Xerrada-Debat
Títol: Tot allò que sempre havies volgut saber sobre la independència
i mai no t'havies atrevit a preguntar.
Ponents: Joan Canadell i Jordi Fernández
(Cercle Català de Negocis www.ccncat.cat @CCatalaNegocis )
Data: 30 d'octubre a les 20h
Lloc: Centre Cívic La Fàbrica de Celrà

"De raons per voler la independència en tenim per parar un tren.
N'hi ha de tot tipus, n'hi ha fins i tot d'econòmiques.
"
(Sergi López. Actor)

ÈXIT DE LA XERRADA AMB EL CERCLE CATALÀ DE NEGOCIS

Una vuitantena de persones van assistir ahir al vespre a una exposició clara, contundent i per sobre de tot pedagògica, recolzada amb moltes dades, estudis i informes que ha fet el CCN i que es poden consultar al seu web. Les múltiples preguntes del públic van contribuir a enriquir el debat.

Al final de la xerrada, els assistents van poder gaudir d'un excel·lent pica pica preparat pels cuiners del Centre Cívic.

(Clica les imatges per a veure-les a mida completa)
Manifestació de la Diada Nacional a Barcelona (11/09/2012)

MARXEM CAP A BARCELONA!
MARXEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA!
AQUESTA DIADA POT SER HISTÒRICA, NO HI POTS FALTAR!!

A la foto aèrea, podeu intentar localitzar els veïns
de Celrà que van assistir a la manifestació

Hem contractat 5 autocars que viatjaran de Celrà a Barcelona el proper 11 de setembre. La sortida serà entre 12:30h i 13h des de l'Ajuntament (després de la cantada dels Segadors). La tornada serà al vespre en finalitzar els actes.

El preu del bitllet és de 10 €. Podeu fer la reserva del bitllet, abans del 30 d'agost, enviant-nos un correu a celra@assemblea.cat o bé comprant el tiquet als següents punts de venda:

 • Fleca TEN TEN. Carretera de Palamós, 43.
 • Centre Cívic. Carretera de Juià, 48.
 • Teatre ATENEU.
 • Llibreria BISCLE.

Davant la dificultat de trobar autocars al territori, un cop s'esgotin aquests tiquets no se'n posaran més a la venda.

Penjada de l'estelada a Sant Miquel(09/09/2012)

UN CENTENAR DE PERSONES PENGEN L'ESTELADA A SANT MIQUEL

Avui, diumenge 9 de setembre, un centenar de persones de Celrà, de Girona, així com d'altres punts del Gironès hem pujat al Castell de Sant Miquel i hi hem penjat l'estelada.

La sortida va ser a les 8:30h. des de la plaça de l'Església, i a dalt ens vam trobar amb els companys i companyes que pujaven des de Girona.

Malgrat haver hagut d'aplaçar la pujada a causa dels incendis de finals del mes passat, la trobada ha estat un èxit.

Es va degustar un esmorzar popular, prèvia compra de tiquet (3 euros) al Centre Cívic La Fàbrica, l'Ateneu i Fleca Ten-Ten.

(Clica les imatges per a veure-les a mida completa)
Diada Independentista a Celrà (13/08/2012)

Ja la tornem a tenir. Més gran que abans. La bandera de la llibertat. La bandera contra la resignació.

19:30h. HISSADA DE L'ESTELADA. A les 19:30 h. a l'aparcament del supermercat DIA.
20:30h. Ia MARXA DE TORXES A CELRÀ. Sortida de la plaça del mercat. 
22:30h. CONCERT DE MIQUEL PUJADÓ. Concert a la fresca al Centre Cívic la Fàbrica. Gratuït.

Entre tots i totes aconseguirem la independència!!

Hissada de l'estelada (27/07/2012)
El 27 juliol a les 19h es va hissar de la primera estelada al nostre poble. La vam situar a la rodona d'entrada (venint de Girona).

Companys i companyes, malauradament la primera estelada ens ha durat poc, la nit del 28 de juliol, després de l'esforç de tota mena de molts companys/es, els espanyolistes han destrossat el màstil i s'han endut l'estelada. Una vegada més, l'espanyolisme nega la nostra llibertat col·lectiva, destrossant allò que anem construint com a poble i titllant-nos

de feixistes, quan la nostra reivindicació és absolutament legítima i pacífica, no com la seva. Animem a aquesta gent a fer una proposta constructiva, amb cara i ulls i noms i cognoms, i no amagant-se darrere actes vandàlics o d'altra mena. Ells diuen que aquesta bandera no representa tot el poble i per això imposen la seva opinió minoritària a tot el poble. Tenim dret a decidir en l'àmbit personal, municipal i nacional.

Us adjuntem la NOTA que han deixat.


Primer acte de Celrà per la Independència (12/05/2012)

L'acte de presentació pública de CxI - Celrà per la Independència es va fer el 12 de maig de 2012 al Teatre de l'Ateneu, amb l'actuació prèvia de la Colla Gegantera de Celrà.

Va contar amb la presència de l'escriptora i membre de l'ANC Maria Mercè Roca, la Carme Renedo, membre del Secretariat Territorial de Gironès per la Independència, la Núria Jàvega, membre del Secretariat nacional i de de Josep Albertí. Representant de l'Assemblea Territorial del Baix Empordà i membre del Secretariat Nacional

Moment de l'acte de presentació (esquerra) i foto amb els primers membres de CxI (dreta)