La CUP culpa ICV i Unió de supeditar el dret a decidir a l'Estat

El diputat cupaire critica Espadaler perquè el seu full de ruta sols inclou un pacte amb el govern de Madrid

08/04/15 02:00 BARCELONA - ANNA BALLBONA
El diputat Quim Arrufat, ahir, en la seva intervenció al Parlament Foto: RAFA GARRIDO / ACN.

La CUP va parlar ben clar davant l'enèsima defensa d'Unió d'un referèndum pactat. Quan mig Parlament estava pendent de la comissió del frau fiscal, el diputat Quim Arrufat, que va ser l'únic que va mantenir la compareixença dels dimarts a la tarda en els faristols, va aprofitar l'anunci de les línies bàsiques del full de ruta sobiranista d'Unió per criticar el partit de Duran i Lleida, i, de retruc, ICV.

Abans-d'ahir, el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, encarregat d'elaborar la proposta de full de ruta sobiranista que el partit votarà el 14 de juny, havia recalcat “les línies vermelles” que la seva proposta no traspassarà: ni una declaració unilateral d'independència (DUI) ni la sortida de Catalunya de la Unió Europea.

“Amb quin pronòstic juguen Unió i ICV per als pròxims 20 o 50 anys per poder tancar un acord per al referèndum?”, es va preguntar, sorneguer, Arrufat. En aquest sentit, va posar en dubte que es pugui “desenvolupar un pacte que materialitzi el concepte dels catalans com a subjecte polític sobirà”. “Per ells, no hi haurà dret a decidir fins que l'Estat no ens deixi”, va reblar. Per això, continuant amb el to irònic, va instar els dos partits a explicar si tenen algun tipus de “pacte secret” que permeti votar sí o no a la independència.

LA FRASE

Que ICV i Unió ens expliquin quins acords tenen amb l'Estat;
si no, això és un cul
de sac i és mentida
Quim Arrufat
DIPUTAT DE LA CUP
Darrera actualització ( Dimecres, 8 d'abril del 2015 02:00 )