POLÍTICA
Barcelona - 19 octubre 2015 0.00 h

Societat Civil es proclama guanyadora del “plebiscit” del 27-S

REDACCIÓ

“Hem guanyat el seu plebiscit.” Va ser una de les proclames que es van poder sentir en la celebració del Dia de la Hispanitat que l'entitat unionista Societat Civil Catalana va fer ahir al Teatre Victòria. Un acte que va tenir el suport del PSC, el PP i Ciutadans i en què es va fer una crida a “fer sentir la veu” de l'anomenada “Catalunya real”.

Societat Civil Catalana es va desvincular enguany de la manifestació unionista que es va fer el dilluns 12 d'octubre i va fer la seva pròpia commemoració en el mateix escenari on es va presentar en públic l'abril del 2014. “L'Espanya que ens uneix”, el lema que presidia el teatre, va ser el fil conductor d'una celebració que va servir per fer balanç de les passades eleccions catalanes i de reivindicació de la unitat de Catalunya i Espanya. L'actual president de Societat Civil, Rafael Arenas –ha pres el relleu de Josep Ramon Bosch, imputat per amenaces a independentistes–, va celebrar que les urnes diguessin “no a la secessió”. Va alertar que d'ara endavant l'entitat unionista “denunciarà cada apropiació que es faci de Catalunya per als propòsits independentistes“ perquè “potser hi ha catalans que volen la separació, però aquests no poden parlar en nom de tots”. “La Catalunya real demana la paraula davant la Catalunta inventada pels independentistes”, va reblar Arenas.

En un moment en què Junts pel Sí i la CUP negocien un acord que desencalli la investidura d'Artur Mas, el vicepresident de Societat Civil, Joaquim Coll, es va mostrar convençut que “s'entendran” perquè “pensen el mateix”.

L'entitat unionista va rebre el suport del periodista Xavier Sardà i de l'escriptora Núria Amat, i també el de Xavier García Albiol i Alberto Fernández Díaz (PP), Matías Alonso (C's) i David Pérez i Joan Rangel (PSC). Els socialistes, va dir David Pérez, comparteixen el plantejament de “construir una Espanya conjunta”.